Σχετικά με εμάς

Γνωρίστε την ομάδα μας…

Ανδρουλής Αντώνιος

Ο νευροχειρουργός

Ο Αντώνης Α. Ανδρουλής είναι Νευροχειρουργός με εξειδίκευση την Ενδοσκοπική, Στερεοτακτική και Μικροσκοπική Νευροχειρουργική των Παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης, του Εγκεφάλου και των Περιφερικών Νεύρων. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Νευροχειροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΚΑΤ. Εξειδικεύθηκε περαιτέρω στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Lancashire και του νοσοκομείου Hospital έως Επιμελητής της Νευροχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, τέως Πανεπιστημιακός Υπότροφος Β΄ Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και τέως Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ο γιατρός είναι Διευθυντής στη Γ΄ Νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Η συμμετοχή του σε κοινωνικά δρώμενα, πολιτιστικούς συλλόγους, αθλητικά σωματεία και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με σκοπό την προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο είναι συνεχής, ενεργή και αδιάκοπη. Σε συνδυασμό με την συνεχόμενη τεχνολογική πρόοδο, δημιουργείται η συνθήκη που επιτρέπει την σύγχρονη προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο της εξατομικευμένης αντιμετώπισης, της ανώδυνης θεραπείας και της ελάχιστα επεμβατικής προσέγγισης.

Ο Αντώνης Α. Ανδρουλής έχει πλούσιο συγγραφικό, επιστημονικό, διδακτικό και κλινικό έργο. Συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον να ενημερώνεται και να εκπαιδεύετε σε καινοτόμες θεραπείες στην επιστήμη της ιατρικής. Συμμετέχει σε συνέδρια ελληνικά και διεθνή με ανακοινώσεις και ομιλίες.

androulis antonios
about-4.png

Διδακτορική διατριβή

Η Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση (ΚΕΚ) είναι μια σύνθετη κατάσταση που παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα κλινικών συμπτωμάτων, τα οποία προκαλούνται από μια αρχική προσβολή στον εγκέφαλο μέσω μιας εξωτερικής μηχανικής δύναμης στο κρανίο. Η ΚΕΚ είναι παγκοσμίως, μία από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας. Η παθοφυσιολογία της ΚΕΚ είναι σύνθετη και συνίσταται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή βλάβη.

Στην οξεία πρωτοπαθή φάση, ο εγκεφαλικός ιστός που καταστράφηκε κατά την πρόσκρουση περιλαμβάνει νευρώνες, γλοία και ενδοθηλιακά κύτταρα, με αποτέλεσμα την ρήξη του αιματοεγκεφαλικού φραγμού. Στην όψιμη δευτεροπαθή φάση, οι «τοξίνες» που απελευθερώνονται από τα κατεστραμμένα κύτταρα ενεργοποιούν τη διαδικασία της νευροφλεγμονής σε γειτονικά κύτταρα, οδηγώντας τελικά σε επιδείνωση του αρχικού τραυματισμού.Όσο προχωρούν οι έρευνες μελετάται καλύτερα η παθοφυσιολογία και οι μοριακοί μηχανισμοί που διέπουν αυτήν την κατάσταση και εμφανίζονται πολλές νέες θεραπευτικές στρατηγικές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτές που εφαρμόζουν βλαστοκύτταρα, για τη βελτίωση, αποκατάσταση ή και υποστροφή της βλάβης.

Τα μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα θεωρείται πως μπορούν να έχουν κλινική χρησιμότητα και εφαρμογή σε νευροεκφυλιστικές παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Η πιθανή χρησιμότητά τους είναι αποτέλεσμα της εγγενούς ικανότητάς τους να αποκαθιστούν κατεστραμμένους ιστούς, να παράγουν θεραπευτικές πρωτεΐνες και να μεταναστεύουν σε θέσεις εντός του εγκεφάλου, με την βοήθεια του ΕΝΥ. Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν το ΕΝΥ είναι δυνατόν να ευοδώσει στις συνθήκες της νευροφλεγμονής και της ΚΕΚ τη βιωσιμότητα, τον πολλαπλασιασμό και τη μετανάστευση αυτών των κυττάρων.

Ο στόχος αυτής της μελέτης είναι να αξιολογηθεί η επίδραση που έχει το ΕΝΥ στην επιβίωση, τον πολλαπλασιασμό, τη μετανάστευση και τη διαφοροποίηση των ανθρώπινων μεσεγχυματικών βλαστοκυττάρων. Επιπλέον, για πρώτη φορά μετρήθηκαν επίπεδα Emmprin και Osteopontin στο αίμα και το ΕΝΥ, ασθενών με ΚΕΚ και νευροεκφυλιστική νόσο, με σκοπό να αξιολογηθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως προγνωστικοί δείκτες βαρύτητας της τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΣΑΚΑΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΣΑΚΑΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΣ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΓΚΟΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΣΙΟΥΛΗ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΥΤΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ NEUROMEDICA
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΥΤΑΣ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ

Certified by the Joint Commission

One of the first major discoveries relevant to the field of pulmonology was the discovery of pulmonary circulation. Originally, it was thought that blood reaching the right side of the heart passed through small

0 +
Happy Patients
0
Doctors
0
Medical Beds
0 +
Winning Awards

Αντιμετωπίζετε κάτι από τα παρακάτω;

Κεφαλαλγία - Ημικρανία

Η επεμβατική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας λειτουργεί στοχεύοντας ένα ή περισσότερα από τα ινιακά νεύρα τα οποία μεταδίδουν το μεγαλύτερο μέρος του πόνου.

Πόνος στον αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα προκαλείται κυρίως από κακή στάση του σώματος. Συνήθως αντιμετωπίζεται με ξεκούραση, φάρμακα ή με ειδική θεραπεία σε φυσικοθεραπευτή. Ωστόσο, σε σοβαρές παθήσεις απαιτείται η χειρουργική επέμβαση.

Δισκοκήλη

Από ειδικευμένους χειρουργούς σπονδυλικής στήλης και στα μεγαλύτερα εξειδικευμένα κέντρα σπονδυλικής σε όλο τον κόσμο εφαρμόζεταιμια σειρά νέων σύγχρονων θεραπειών για την θεραπεία της δισκοκήλης.

Πόνος στη μέση

Ο πόνος στη μέση είναι ένα κοινό σύμπτωμα που συνήθως προκαλείται από μυϊκή καταπόνηση σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής κατάστασης και συχνά αντιμετωπίζεται με ξεκούραση ή με τη λήψη ήπιων παυσίπονων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την φόρμα και επικοινωνήστε μαζί μας

Κλείστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Νεα Θεραπεια

rTms

Στο νευροχειρουργικό κέντρο neuromedica φέρνουμε την καινοτομία και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ιατρική.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ