Μικροαγγειακή αποσυμπίεση

Dr. Robert Bobert
Dr. Robert Bobert

Immunologist

Μικροαγγειακή αποσυμπίεση

Η μικροαγγειακή αποσυμπίεση είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις πίεσης εγκεφαλικών νεύρων από διάφορες άλλες ανατομικές δομές (π.χ αποσυμπίεση του τριδύμου νεύρου). Τα συχνότερα σύνδρομα περιλαμβάνουν

  • την νευραλγία του τριδύμου,
  • τον σπασμό του ημιπροσώπου (του ενός ημίσεος του προσώπου) που περιλαμβάνει έκδηλες αλλά ασυναίσθητες συσπάσεις του ενός ημιμορίου του προσώπου και
  • την νευραλγία του γλωσσοφαρυγγικού που περιλαμβάνει σημαντικό άλγος στην μια πλευρά του φάρυγγα που συνδυάζεται με την κατάποση.

Η επέμβαση περιλαμβάνει μια μικρή κρανιοτομή στην περιοχή του κρανίου πίσω από το αυτί σύστοιχα με την περιοχή όπου παρουσιάζεται το πρόβλημα και την διάνοιξη της σκληράς μήνιγγας που περιβάλλει τον εγκέφαλο. Ακολούθως αναζητείται η έκφυση του νεύρου το οποίο θεωρείται ότι πάσχει, με την βοήθεια του χειρουργικού μικροσκοπίου. Το συνηθέστερο αίτιο το οποίο ανευρίσκεται να πιέζει την ρίζα του νεύρου είναι κάποιο αιμοφόρο αγγείο, συνήθως αρτηρία και σπανιότερα κάποια φλέβα. Το αγγείο μετατοπίζεται προσεκτικά μακριά από το νεύρο και μεταξύ τους τοποθετείται ένα κομμάτι από ειδικό υλικό, το οποίο λειτουργεί ως μονωτικό υλικό και βοηθά στο να διατηρείται σταθερά μια απόσταση μεταξύ του αγγείου και του εν λόγω νεύρου.

Η επέμβαση θεωρείται ότι έχει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, και όταν εφαρμόζεται με σωστές ενδείξεις, απαλλάσσει το 85 % των ασθενών από τον πόνο και καθιστά δυνατή την διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο site μας: https://neuroxeirourgiki.gr/

Share this post:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Κλείστε ραντεβού

Παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Νεα Θεραπεια

rTms

Στο νευροχειρουργικό κέντρο neuromedica φέρνουμε την καινοτομία και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ιατρική.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ